UItnodiging / agenda Zomer Jubileumfeest 4.5.6. september

Gepost door op Jul 7, 2014

Zomer- en jubileumfeest C.O.V. Lintelo   1914-2014

Al jaren heeft Oranjevereniging Lintelo een centrale plaats in Lintelo en het Lintelose verenigingsleven. In het weekend van 4, 5 en 6 september aanstaande willen we met jullie het Zomerfeest in combinatie met ons 100-jarig jubileum vieren.

Door het Zomer- en jubileumfeest te combineren, is er een ander feestprogramma dan dat jullie normaal gesproken van ons gewend zijn. Sommige traditionele activiteiten vinden daarom dit jaar niet of op een ander tijdstip plaats.

Omdat het gewijzigde programma ook veel meer ruimte vraagt, is ook de feestlocatie gewijzigd. Dit jaar is de feestlocatie in de weide op de hoek van de Schooldijk/Weerkampsweg.

 

Programma donderdag 4 september

Het jubileumfeest start met een officieuze receptie. Middels deze aankondiging nodigen we onze leden, voormalige Koning- en Jeugdkoningsparen, oud-bestuursleden, zusterverenigingen en overige belangstellenden van harte uit.

Vanaf 20.00 uur is er o.a. gelegenheid het bestuur te feliciteren. Er zal een fotocollagewand komen waar herinneringen opgehaald kunnen worden. Ook worden er diverse gefilmde interviews met oudere Lintelo-ers vertoond waarin zij ons meenemen naar het Oranjefeest zoals dat vroeger was. Dit alles onder genot van een hapje en een drankje. De muzikale omlijsting deze avond wordt verzorgt door The Outbound Scallywag Carnival, een band met Lintelose bandleden.

 

 

Programma vrijdag 5 september

De ochtend staat in het teken van het kinderjubileumfeest. Samen met De Klimop is er een feestelijk ochtendprogramma samengesteld voor de kinderen van De Klimop.

Vrijdagavond gaan we het Koningspaar André Schreurs en Corine Grievink en het Jeugdkoningspaar Giljon Klein Wolterink en Carmen Vreman feestelijk onthalen. We verzamelen ons om 18.45 uur bij het Kulturhus, waarna we samen met muziekvereniging Advendo, de vendeliers en de schutters om 19.00 uur naar de Veenweg lopen. Niet alleen de grote mensen, maar ook verkleedde kinderen met versierde fietsen, wagens, skelters etc. zijn van harte welkom.

Bij de familie Vreman wacht het Jeugdkoningspaar ons op, waar de vendeliers een halve vaandelgroet aan hen zal brengen. Daarna lopen we door naar de familie Schreurs aan de Veenweg waar het Koningspaar ons welkom heet. Na het brengen van de
vaandelgroet is er gelegenheid om wat te drinken. Gezien het tijdstip van de avond (en het vroeger donker worden) zal het bezoek bij het Koningspaar slechts kort duren. De kinderen krijgen een lampion, waarna we gezamenlijk weer richting het feestterrein lopen.

Terug op het feestterrein zal het kanon door de Jeugdkoning worden ontstoken en zingen we onder begeleiding van muziekvereniging Advendo het Wilhelmus.

De rest van de avond staat in het teken van de (oudere) jeugd en wordt voort gezet door DJ Josz. Vanaf dan bedraagt de entree € 2,-. Jeugd t/m 16 jaar heeft deze avond gratis entree.


 

Programma zaterdag 6 september

Het programma wordt deze dag om 09.30 uur geopend door de S.F.S.V. Gezien het verrassende en indrukwekkende optreden adviseren wij u rond 09.15 uur aanwezig te zijn. Wat het precies is wil de S.F.S.V. nog even geheim houden, maar zorg dat u er bij bent want er zal nog vele jaren over gepraat worden.

Aansluitend starten we met de zeskamp, dit belooft voor zowel de deelnemers als ook de kijkers een waar spektakel te worden. De deelnemende teams voldoen aan onderstaande punten:

* Een team bestaat uit minimaal 6 personen en maximaal 15 personen, per spel kan gewisseld worden van samenstelling;

* Elk team heeft 1 coach, die als aanspreekpunt fungeert;

* Minimale leeftijd is 14 jaar tot…..;

* Per spel doen minimaal 2 vrouwen en 2 mannen mee;

* Herkenbare kleding/opdruk, duidelijk zichtbaar als team;

* Een joker in de vorm van een persoon/pop/bord. Deze mag één keer ingezet worden voor aanvang van een spel als verdubbelaar van de punten

* Voor de joker kan men ook punten verdienen, dus leef jullie uit.

De exacte invulling en regelement van de zeskamp wordt t.z.t doorgegeven aan de contactpersoon. Per spel krijgt de hoogste score/de snelste tijd de meeste punten en dan aflopend naar nummer laatst. Aanmelden kan via info@cov-lintelo.nl. De inschrijving sluit op 24 augustus.

Aansluitend aan de zeskamp wordt het Zomerfeest voort gezet met het Koning-, Jeugdkoning- en Keizerschieten. We verwachten dat dit rond 13.30 uur van start gaat. Er is dit jaar geen gezamenlijke maaltijd, uiteraard is er de gehele dag de mogelijkheid een warme of koude hap te kopen.

Middels deze aankondiging nodigen we tevens alle oud-Koningen en Koningen uit om deel te nemen aan het Keizerschieten en mee te dingen naar de eeuwige roem. Naast het schieten zijn er diverse spelletjes, is er een springkussen en grabbelton voor de kinderen en veel gezelligheid!

Het feest wordt ’s avonds om 20.00 uur voort gezet met het Koningsbal, waarbij het nieuwe Koningspaar, Jeugdkoningspaar en het Keizerspaar worden gehuldigd. De band The Raise zal deze avond voor een spetterend optreden zorgen. Daarnaast vindt de prijsuitreiking van de zeskamp en de trekking van de loterij plaats. We willen jullie vriendelijk doch dringend verzoeken op tijd aanwezig te zijn, een volle tent bij aanvang is ook gezellig voor de nieuwe Koningsparen.

Entree deze avond bedraagt € € 5,-. Jeugd t/m 16 jaar heeft gratis entree.

Enkele praktische zaken:

  • Auto’s kunnen geparkeerd worden bij het Kulturhus, een fietsenstalling is aanwezig bij de Weerkampsweg;
  • Het zou geweldig zijn als alle straten en huizen in Lintelo kleurig versiert zijn en dat op deze dagen de vlag wordt uitgehangen om zo het Zomer- en jubileumfeest nog meer luister bij te zetten;
  • Wil je ook wel helpen met een bardienst, muntverkoop of bij de spelletjes en sta je nog niet op onze vrijwilligerslijst? Geef je dan op bij één van onze bestuursleden, bij voorkeur bij Marlies Peek of Anneke de Waard;
  • Er zijn nog enkele loten over. Ook tijdens het feestweekend is er nog de mogelijkheid loten te kopen;
  • Gezien de strenge eisen van het alcohol- en rookbeleid geldt dat er in de tenten niet gerookt mag worden. Alleen personen van 18 jaar en ouder mogen alcohol kopen en gebruiken. Het kan zijn dat er gevraagd wordt naar je identiteitskaart, wij vragen hiervoor je begrip.

Zonder de vele vrijwilligers en diverse Lintelose verenigingen was het voor ons onmogelijk geweest dit feest te organiseren. Wij willen al deze mensen enorm bedanken voor hun medewerking.

Rest ons jullie een gezellig en zonnig feest toe te wensen, tot ziens op 4, 5 en 6 september!

Bestuur C.O.V. Lintelo

 

Laat een reactie achter