Programma Zomerfeest 2015

Gepost door op Aug 25, 2015

Zomerfeest C.O.V. Lintelo

2015

Donderdag 27 augustus

Vrijdag 28 augustus

Zaterdag 29 augustus

 

 

Dit jaar vieren we het Zomerfeest in het weekend van 27 tot en met 29 augustus. Het centrale thema is ‘Doe maar normaal’.

Goed voorbeeld doet volgen. In navolging van ons jubileumfeest van vorig jaar, hebben meerdere gevestigde Nederlandse namen zoals Boh Foi Toch, Grolsch en Normaal gemeend hierbij aan te moeten haken met hun jubileum. Onder het motto ‘Doe maar normaal’ willen wij dit nog dunnetjes over doen.

Programma donderdag 27 augustus

Toneelclub Lintelo speelt een blijspel in drie bedrijven:

Oppassen geblazen

De zojuist getrouwde Thijs Jansma vindt het belangrijker om op zakenreis te gaan, dan zijn wittebroodsweken met zijn vrouw thuis door te brengen. Hij vraagt hun nieuwe buurmannen, de twee malle broers Kees en Koos de Haan, zijn vrouw af en toe gezelschap te houden en de zaak in de gaten te houden. Maar gelukkig komt tante Truus onverwacht op bezoek, een vrolijke vrijgezellin. Zij stelt Lies voor samen de bloemetjes buiten te zetten om Thijs een lesje te leren. Arme buurmannen, zij moeten de boel in de gaten houden en ze zijn toch al zo bang voor vrouwen.

Rolverdeling:

Wilco Vreeman               Thijs Jansma
Ellen Ormel                      Lies Jansma
Erica Tolkamp                  Tante Truus
Jan Kremer                                   Kees de Haan
Evert ter Horst                 Koos de Haan
Wilco Krajenbrink          Mark de Ridder
Regisseur                           Henk Weevers
Soufleur                             Leo van de Put

In de pauze wordt er een verloting gehouden en speciaal voor de kinderen is er weer een kinderverloting.

Aanvang 20.00 uur, tent open vanaf 19.30 uur

Entree                     leden                       niet-leden
Volwassenen       € 3,-               € 5,-
Jeugd  t/m 16 jr.  gratis                        gratis

Mensen die slecht ter been zijn kunnen hun auto deze avond parkeren op het feestterrein, bij de tent.

Programma vrijdag 28 augustus

De ochtend staat in het teken van het kinderzomerfeest. Samen met De Klimop is er een feestelijk ochtendprogramma samengesteld voor de kinderen van De Klimop.

Vrijdagavond gaan we het Koningspaar Erik en Brigitte Vreman en de Jeugdkoning Bas Navis en zijn adjudant Luca Elsinghorst onthalen. We verzamelen ons om 18.45 uur bij het Kulturhus, waarna we samen met muziekvereniging Advendo, de vendeliers en de schutters om 19.00 uur naar de Veenweg lopen. Niet alleen de grote mensen, maar ook verkleedde kinderen met versierde fietsen, wagens, skelters etc. zijn van harte welkom.

Bij de familie Navis zullen de vendeliers een halve vaandelgroet aan de Jeugdkoning en zijn adjudant brengen. Daarna lopen we door naar de familie Vreman aan de Veenweg waar het Koningspaar ons welkom heet. Na het brengen van de vaandelgroet is er gelegenheid om wat te drinken. Gezien het tijdstip van de avond (en het vroeger donker worden) zal het bezoek bij het Koningspaar slechts kort duren. Daarna lopen we gezamenlijk weer richting het feestterein. De kinderen zullen in de dagen voor het feest een lampion knutselen. We hopen dat alle kinderen de lampion meenemen, zodat het de terugweg een vrolijk verlichtte stoet wordt.

Terug op het feestterrein zal het kanon door de Jeugdkoning worden ontstoken.

De rest van de avond staat in het teken van een playbackshow met het thema ‘Gouwe Ouwe’.

 

Iedereen mag meedoen met de playbackshow, alle leeftijden zijn van harte welkom. Opgeven voor de playbackshow kan tot uiterlijk 17 augustus via de mail bij Leon. Zijn mailadres is drumdokter@gmail.com. Iedereen dient tevens bij Leon een MP3 bestandje met het nummer dat wordt geplaybackt aanleveren. Lukt dat niet dan graag op tijd contact opnemen met Leon.

Naderhand worden er ouderwets plaatjes gedraaid onder het thema ‘Gouwe Ouwe’.

Er is deze avond vrije entree voor iedereen. Er zal een bus aanwezig zijn voor een vrije gift.

Programma zaterdag 29 augustus

Deze morgen wordt om 10.00 uur geopend met het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus en het hijsen van de vlag.

De rest van de morgen staat in het teken van sport en spel. De deelnemende teams zullen het tegen elkaar opnemen in diverse sportieve en a-sportieve elementen. Tijdens het finalespel nemen de winnende teams het tegen elkaar op.

Een team bestaat uit minimaal 5 personen en maximaal 8 personen, leeftijd is niet belangrijk. Daarnaast dient ieder team te zorgen voor een origineel aangeklede kruiwagen. Tijdens de kruiwagenverkiezing wint de mooiste kruiwagen een originaliteitprijs.

Opgave van de teams kan tot 17 augustus via de mail op info@cov-lintelo.nl.

Aansluitend aan de sportieve morgen is er een gezamenlijke warme maaltijd in de tent. Er wordt tegen een kleine vergoeding een goede maaltijd door Johan geserveerd.

’s Middags beginnen we met het Koning- en Jeugdkoningschieten. We verwachten dat dit rond 13.30 uur van start gaat. Naast het schieten zijn er diverse spelletjes, is er een springkussen, zandbak en grabbelton voor de kinderen en veel gezelligheid! Uiteraard is de hele dag de bar geopend en kan bij de familie Mateman de innerlijke mens worden verzorgd.

Het feest wordt ’s avonds om 20.30 uur voort gezet met het Koningsbal, waarbij het nieuwe Koning- en Jeugdkoningspaar worden gehuldigd. De vijfkoppige band Spring zal voor een onvergetelijke avond zorgen.

We willen u vriendelijk doch dringend verzoeken op tijd aanwezig te zijn, een volle tent bij aanvang is ook gezellig voor de nieuwe Koningsparen.

Entree                     leden                       niet-leden
Volwassenen       € 2,50            € 5,-
Jeugd tot 18 jr.     gratis                        gratis

Enkele praktische zaken:

  • Het feestterrein is dit jaar weer het veldje in de kern van Lintelo, ingang tussen Halteweg 39 en 41;
  • Auto’s kunnen geparkeerd worden bij het Kulturhus, een fietsenstalling is aanwezig aan de Halteweg;
  • Het zou geweldig zijn als alle straten en huizen in Lintelo kleurig versiert zijn en dat op deze dagen de vlag wordt uitgehangen om zo het Zomerfeest nog meer luister bij te zetten;
  • Wilt u/jij ook wel helpen met een bardienst, muntverkoop of bij de spelletjes en staat u nog niet op onze vrijwilligerslijst? Geeft u dan op bij één van onze bestuursleden, bij voorkeur bij Marlies Peek of Anneke de Waard;
  • Gezien de strenge eisen van het alcohol- en rookbeleid geldt dat er in de tenten niet gerookt mag worden. Alleen personen van 18 jaar en ouder mogen alcohol kopen en gebruiken. Het kan zijn dat er gevraagd wordt naar je identiteitskaart, wij vragen hiervoor je begrip.

Zonder de vele vrijwilligers en diverse Lintelose verenigingen is het voor ons niet mogelijk dit feest te organiseren. Wij willen al deze mensen enorm bedanken voor hun medewerking.

Rest ons u een gezellig en zonnig feest toe te wensen. Tot ziens op 27, 28 en 29 augustus!

Bestuur C.O.V. Lintelo

Laat een reactie achter